Archive

Archive for August, 2009

Sansa mea

August 31st, 2009 Comments off

Nici nu stiu exact cum sa aduc aceasta veste. Pentru ca imi dau seama ca, oricat m-as stradui sa formulez cat mai bine, tot nu pot transmite starea pe care o avem, eu si familia mea. Asa ca voi trece la subiect, pentru ca stiu ca toti cei care m-au ajutat sunt nerabdatori sa afle cum stau lucrurile.
Astazi, 31.08.2009, desi nici nu indrazneam sa sper ca acest lucru se va intampla, am reusit, cu ajutorul dumneavoastra, sa strang suma de 97.981 euro, in acest moment fiind achitate integral costurile transplantului.
Multumirile mele ar fi prea putin pentru a exprima ceea ce simt, insa este singurul mod in care imi pot arata recunostinta pentru ceea ce ati facut pentru mine, pentru ca m-ati ajutat atunci cand aveam mai mare nevoie si cand nu exista o alta solutie decat aceea de a lansa un apel catre dumneavoastra.
Asadar, VA MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU AJUTOR! VA MULTUMESC PENTRU CA, ALATURI DE MINE, CREDETI IN SANSA MEA!

Categories: 5. ARHIVA POSTARI Tags:

Dupa chimioterapie…

August 26th, 2009 Comments off

Stiu ca scriu cam tarziu si imi cer scuze.

Vreau doar sa va spun ca am scapat si de tura aceasta de chimioterapie. Deocamdata sunt ok, inca urmeaza cam doua saptamani in care vor aparea efecte ale tratamentului cu citostatice. Dar, fiecare zi de simtit bine este importanta acum.

Marturisesc faptul ca m-am obisnuit cu mesajele primite de la dumneavoastra atat de tare incat, desi am fost externata suficient de tarziu incat sa imi fie evident faptul ca nu voi reusi sa raspund mailurilor, poate nici chiar sa le citesc pe toate, primul lucru pe care l-am facut a fost sa verific e-mailul.

Aveam si aseara o multime de mesaje de incurajare si o multime de informatii utile transmise de fiecare dintre dumneavoastra, ca in fiecare zi din ultimele doua saptamani.

Asa ca nu imi ramane altceva de facut decat sa va multumesc din suflet inca o data si sa va reasigur de faptul ca fac tot ce imi sta in putere sa va raspund personal la mesaje.

Va multumesc din suflet pentru ca sunteti alaturi de mine!

Cu acelasi respect si aceeasi recunostinta,

Cristina Dinu

Categories: 5. ARHIVA POSTARI Tags:

Chimioterapie…

August 25th, 2009 Comments off

25.08.2009ZI DE CHIMIOTERAPIE – protocol nou, care se apreciaza ca ar urma sa fie eficient. Pentru a tine boala pe loc pana la transplant. Se numeste Gemcitabine – Cisplatin (in engleza) – sursele mele sunt in engleza si in germana. Prefer engleza. Pentru persoanele interesate :

http://en.wikipedia.org/wiki/Gemcitabine
http://www.chemocare.com/BIO/gemcitabine.asp

si

http://en.wikipedia.org/wiki/Cisplatin
http://www.chemocare.com/BIO/cisplatin.asp

Promit sa revin cu vesti cat pot de repede. In functie de modul in care voi suporta tratamentul, ma vor externa marti seara sau miercuri. Daca nu reusesc sa postez chiar eu, va vor tine la curent sora mea, Nicoleta, sau prietena mea, Alina, care vor posta pe blog in locul meu.
Cat priveste mailurile, am citit tot ce mi-ati scris, sunt in urma cu raspunsurile, dar recuperez cu prima ocazie! Personal.

Stiu ca sunteti alaturi de mine si va multumesc! In felul asta, ar trebui sa fie usor!

Categories: 5. ARHIVA POSTARI Tags:

Am si vesti bune si vesti proaste…

August 22nd, 2009 Comments off

Vestile bune sunt ca am virat banii, stransi cu ajutorul dumneavoastra pana in acest moment, in contul spitalului si medicii au decis ca putem incepe cu analizele pre-transplant, urmand ca pana la 31 august sa achit diferenta, dar deja ma bucur de prezumtia ca voi achita suma pentru transplant.

Vestile proaste sunt ca, din cauza ca nu am reusit sa achit mai devreme, am fost devansata pe lista de asteptare, asa incat voi fi admisa pentru internare dupa prima saptamana din septembrie.

Medicul meu a decis, ca urmare a devansarii, sa mai fiu supusa unei ture de chimioterapie, chiar saptamana viitoare, pentru ca boala sa nu aiba ocazia sa isi faca de cap si sa mai avanseze pana la momentul transplantului. Sigur, asta inseamna toxicitate in plus pentru organismul meu, dar, in acest moment, acestea sunt optiunile.

Stiu ca multi dintre dumneavoastra se intreaba ce inseamna programare pentru transplant si de ce nu este nimic clar. Va voi explica in cele ce urmeaza.

Sectia de transplant medular este una specializata, asa incat sunt internati acolo numai pacienti care sunt supusi acestei proceduri. Dupa efectuarea transplantului, in functie de tipul de transplant cu celule stem sau de maduva necesar, pacientii au nevoie de o perioada de ingrijiri medicale si supraveghere specializata pentru doua pana la cinci saptamani. De aceea, o data concreta a transplantului va fi cunoscuta numai cu cateva zile inainte de internarea mea si respectiv, de externarea altui pacient.

Profit de acest update pentru a va multumi inca o data din suflet pentru ajutor si pentru mesajele dumneavoastra! Incerc sa va raspund cat pot de repede, asa cum unii dintre dumneavoastra au putut remarca.

Pentru persoanele care doresc sa afle informatii despre aceasta boala, despre simptome, despre tratament, atat cat am putut eu sa aflu din diferite surse, dar si despre experienta personala in legatura cu aceasta boala, daca pot ajuta cu orice la randul meu, va rog sa imi scrieti pe adresa de e-mail : dinucristina8223@yahoo.com.

O sa va pun la dispozitie, pentru inceput, in cel mai scurt timp,  link-uri ale unor pagini web cu continut medical. Din pacate, sunt in limba engleza majoritatea, de aceea va stau la dispozitie, in masura in care acestea nu sunt suficiente. Voi incerca, atat cat timpul imi va permite, sa postez materiale traduse ce contin informatii detaliate, culese din sursele la care eu am avut acces si din care m-am documentat.

Cu recunostinta,

Cristina

Categories: 5. ARHIVA POSTARI Tags:

Suma actualizata la data de 28.08.2009

August 20th, 2009 Comments off

Din suma necesara, in cuantum de 97.214 Euro, eu si familia mea, cu sprijinul Dumneavoastra, acordat inca din luna aprilie a acestui an, am ajuns la aceasta data, la suma de 95.734 Euro. Va multumesc inca o data din suflet!

Categories: 5. ARHIVA POSTARI Tags:

Asociatia M.A.M.E.

August 20th, 2009 Comments off

Pentru ca timpul nu imi permite momentan sa ajut persoanele in situatii similare mai mult decat atat, va pot transmite ca, in situatia in care aveti nevoie de sprijinul unei asociatii, va pot indruma cu caldura sa va adresati Asociatiei M.A.M.E., asociatie careia doresc sa ii multumesc pentru sprijinul sustinut si constant acordat in aceasta perioada.
Pentru persoanele juridice interesate in a ma sustine pe calea unei sponsorizari/mecenatului, aceasta cale este deschisa prin intermediul Asociatiei M.A.M.E.

Va multumesc!

Categories: 5. ARHIVA POSTARI Tags:

Doar cateva ganduri…

August 20th, 2009 Comments off

Nici nu stiu cum sa incep…Nu am mai facut asta pana acum… Poate acesta este motivul pentru care am fost profund impresionata de toate reactiile pe care situatia mea le-a starnit. Incepand de la reactiile cunoscutilor care nu stiau iar acum muncesc cot la cot pentru a ma ajuta sa ies din impas, continuand cu ajutorul financiar absolut necesar al OAMENILOR si, fara ca ordinea sa fie relevanta, culminand cu incredibil de numeroasele si caldele mesaje de incurajare ale unor oameni care nu ma cunosc, dar care imi sunt alaturi. Toate acestea ma ajuta enorm. Sunt o persoana foarte activa si destul de vesela chiar si acum, dar tot sprijinul dumneavoastra m-a facut sa imi doresc sa fiu vesnic in mijlocul mesajelor, sa va raspund cat pot de repede si pentru toate acestea VA MULTUMESC DIN SUFLET!!!

Va pot asigura de faptul ca voi face tot ce tine de mine ca tot ceea ce faceti sa fie o investitie pe termen lung!

Categories: 5. ARHIVA POSTARI Tags:

Traducere estimare costuri transplant

August 20th, 2009 Comments off

MAGISTRATURA ORAŞULUI VIENA
Reţeaua de spitale din Viena
Spitalul general – Clinica Universitară
Direcţia Administraţie
1090 Viena, Währinger Gürtel 18-20
DVR: 0000191

Pacient: DINU Cristina-Liliana Viena, 31.7.2009
Născută la data de 02.09.1982
Cetăţenie română
Domiciliu: Bucureşti, Str. Alexander v. Humboldt nr. 5, Ap. 4
ROMÂNIA

EVALUARE COSTURI

Pentru tratamentul planificat la Clinica Universitară pentru Medicină Internă I de la Spitalul General din Viena – în prezent se evaluează costurile următoare pentru un transplant autogen de celule stem deoarece se va găsi un donator străin compatibil pentru D-na DINU care să suporte transplantul alogen de celule stem.

__ afereza celulelor stem şi condiţionarea – aproximativ 9 de zile de îngrijire ca intern
__transplant autogen de celule stem – aproximativ 30 de zile de îngrijire ca intern
__căutarea donatorului străin şi testarea acestuia
__analizele ulterioare totale ambulatorii

Taxele de îngrijire estimate (valabile pentru 2009)
Conform Art. 46, Paragraful 1 din Legea Spitalelor din Viena 1987, în cadrul legal
Gazeta naţională cu legi pentru decretul 10 din Viena de la data de 30.1.2009(Art. 3(1)1.)

39 de zile a câte 826 de EURO …………………………………………………………………….32.214,00 EURO
Costuri legate de donatorul străin cu cca. 10 analize pentru acesta……………….50.000,00 EURO

Costurile de ambulatoriu estimate (valabile pentru 2009)
Conform Art. 46, Paragraful 1 din Legea Spitalelor din Viena 1987, în cadrul legal
Gazeta naţională cu legi pentru decretul 15 din Viena de la data de 23.2.2009
Estimate la aproximativ………………………………………. ……………………………………15.000,00 EURO
…………………….
Costurile totale estimate(fără garanţie)……………………………………………………….97.214,00 EURO

Dovada pentru recuperarea costurilor reprezintă în orice caz condiţia pentru transplantul de celule stem. Suma estimată este de 97.214,00 şi trebuie să fie plătită până cel târziu la 31.8.2009 în contul Spitalului General menţionat în continuare, iar confirmarea transferului în bancă se va transmite prin e-mail sau fax.
Trebuie luat în considerare faptul că într-un astfel de tratament complex – conform căruia pacientul răspunde la terapiile individuale – costurile pot fi estimate numai aproximativ. Costurile efective sunt fixe după încheierea tratamentului şi pot să crească sau să scadă. Eventualele costuri adiţionale se achită după solicitarea transferului unei plăţi în avans, respectiv după declaraţia financiară a Spitalului General.

Administraţia – Serviciul Pacienţi Spitalul General Viena
Tel: (+43 1) 40 400 – 1395(administraţia) Universitatea Medicală din Viena
Fax: (+43 1) 40 400 – 1514 Directoratul administrativ din Viena – Serviciul Pacienţi
Homepage: http://www.akhwien.at

Transferul se efectuează în contul

Spitalului General din Viena – Clinica universitară
Banca Austria Creditanstalt
Cod IBAN AT31 1200 0514 2845 5902
BIC/Swift Code BKAUATWW
Cu menţiunea: avans DINU Cristina-Liliana/StZTX

Dacă aveţi alte întrebări în legătură cu finanţarea, vă stăm cu plăcere la dispoziţie. Pentru întrebări legate de tratamentul medical, adresaţi-vă, vă rugăm d-nlui Prof. Univ. Dr. Geiger.

Cu deosebit respect,
Pentru administratorul Serviciului Pacienţi

– semnătură indescifrabilă –

 

Ştampilă

Categories: 5. ARHIVA POSTARI Tags:

Din nou multumiri!!!

August 20th, 2009 Comments off

Buna seara tuturor!

La postari mai vechi puteti gasi o lista cu persoanele care m-au ajutat inca din luna aprilie si pana acum. Doream sa imi exprim inca o data – desi de oricate ori as face-o, tot nu mi se pare suficient, recunostinta fata de toate persoanele care imi sunt alaturi!

Va multumesc!

Categories: 5. ARHIVA POSTARI Tags:

Despre mine

August 20th, 2009 Comments off

Incep prin a va spune ca am 26 de ani, sunt avocat suspendat, aveam o viata absolut normala, fara nimic iesit din comun, pana acum un an. Insa trebuie sa va spun ce anume ma individualizeaza! Este vorba despre faptul ca la varsta de 25 de ani am fost diagnosticata cu cancer limfatic. Asta inseamna, dupa cum mi-au spus doctorii, pe de-o parte cancer, insa, pe de alta parte, cu toata ironia exprimarii, cea mai ”buna” forma de cancer. In sensul ca are o rata mare de curabilitate.Statistic, am o reala sansa ca, primind tratamentul potrivit, sa imi recapat sanatatea, sa imi recapat viata pe care o aveam si care a fost intrerupta brusc, iar aceasta perioada sa ramana doar o amintire. Date fiind imprejurarile de mai sus, ma vad nevoita sa fac ceea ce nu as fi crezut ca voi face vreodata, insa fiind vorba despre viata mea si despre incetarea chinului familiei mele, o voi face. Si anume, lansez un apel catre dumneavoastra, prin care va rog sa imi acordati sprijin financiar, stiind ca prin orice suma donata, puteti contribui la minunea de care am nevoie : aceea de a imi recapata sanatatea si viata.

Categories: 5. ARHIVA POSTARI Tags: