Home > 5. ARHIVA POSTARI > NOUTATI

NOUTATI

January 16th, 2010

Observ ca a trecut mult timp de cand nu v-am mai scris nimic.
Asa cum va asteptati, probabil, am avut o perioada plina.

Sarbatorile de Craciun si Anul Nou le-am petrecut in ”casa de departe de casa”, alaturi de familia mea. Un mod placut si linistit de a petrece sarbatorile, dar pentru anul urmator vreau mai mult!
Aceasta este partea cu “distractia”.

Intre timp, datorita unor indicii furnizate de rezultatele examinarii PET-CT, de parametrii ce pot indica inflamatie la analizele de sange, dar si datorita unor dureri de coloana si de articulatii ale pelvisului, medicii au decis ca, pana vor termina pregatirile pentru al doilea transplant, este necesar sa fac chimioterapie, asa incat sa nu permitem bolii sa scape de sub control, pierzand astfel beneficiile primului transplant cu celule stem.

Medicul curant are in plan sa facem doua cicluri de chimioterapie, fiecare constand in doua zile de chimioterapie la distanta de o saptamana. Dupa un ciclu de doua saptamani, se face o pauza de alte aproximativ doua saptamani pana la urmatorul ciclu, timp in care celulele sa se poata reface. Asadar, am inceput chimioterapia pe 14.01, voi mai face o zi in data de 20.01 Urmatorul ciclu de doua saptamani este programat, daca totul decurge conform planului pe 8 si pe 15 februarie.

Primul ciclu, inceput acum doua zile, este unul in cadrul caruia, din protocolul standard care consta in doi agenti chimioterapici, s-a exclus una dintre cele doua substante, pentru a testa mai intai capacitatea de regenerare a maduvei acum, dupa transplant. De regula este diminuata, insa din analizele de sange pare sa lucreze normal in cazul meu. Medicul nu crede ca vom intampina probleme.

Dupa chimioterapie ma simt relativ bine. Efecte adverse foarte putine si suportabile – dureri de stomac, de cap, din fericire fara greata, exceptand ziua administrarii chimioterapiei. Mai mult, ceea ce ma bucura, este ca incepand din ziua urmatoare administrarii chimioterapiei, adica de ieri de la pranz, durerile de coloana au incetat. Asta inseamna ca in sfarsit raspund la chimioterapie. Sper sa o tina tot asa!

Imi cer scuze pentru faptul ca scriu atat de tarziu, desi as fi avut vesti, insa am avut si am de prelucrat o multime de informatii care m-au dat peste cap si care au venit treptat, asa incat abia acum se leaga mai clar. A fost o perioada in care a trebuit sa iau decizii extrem de importante pentru mine, decizii ce privesc pasii de urmat in cadrul tratamentului. Sper ca am luat cele mai bune decizii. Promit ca, in scurt timp, dupa ce mai “diger” informatiile, voi reveni cu vesti.
Toate cele bune!

Cu aceeasi recunostinta,
Si urandu-va cu intarziere un 2010 sanatos si cu multe impliniri!

Cristina Dinu

Categories: 5. ARHIVA POSTARI Tags: