Home > 5. ARHIVA POSTARI > Am si vesti bune si vesti proaste…

Am si vesti bune si vesti proaste…

August 22nd, 2009

Vestile bune sunt ca am virat banii, stransi cu ajutorul dumneavoastra pana in acest moment, in contul spitalului si medicii au decis ca putem incepe cu analizele pre-transplant, urmand ca pana la 31 august sa achit diferenta, dar deja ma bucur de prezumtia ca voi achita suma pentru transplant.

Vestile proaste sunt ca, din cauza ca nu am reusit sa achit mai devreme, am fost devansata pe lista de asteptare, asa incat voi fi admisa pentru internare dupa prima saptamana din septembrie.

Medicul meu a decis, ca urmare a devansarii, sa mai fiu supusa unei ture de chimioterapie, chiar saptamana viitoare, pentru ca boala sa nu aiba ocazia sa isi faca de cap si sa mai avanseze pana la momentul transplantului. Sigur, asta inseamna toxicitate in plus pentru organismul meu, dar, in acest moment, acestea sunt optiunile.

Stiu ca multi dintre dumneavoastra se intreaba ce inseamna programare pentru transplant si de ce nu este nimic clar. Va voi explica in cele ce urmeaza.

Sectia de transplant medular este una specializata, asa incat sunt internati acolo numai pacienti care sunt supusi acestei proceduri. Dupa efectuarea transplantului, in functie de tipul de transplant cu celule stem sau de maduva necesar, pacientii au nevoie de o perioada de ingrijiri medicale si supraveghere specializata pentru doua pana la cinci saptamani. De aceea, o data concreta a transplantului va fi cunoscuta numai cu cateva zile inainte de internarea mea si respectiv, de externarea altui pacient.

Profit de acest update pentru a va multumi inca o data din suflet pentru ajutor si pentru mesajele dumneavoastra! Incerc sa va raspund cat pot de repede, asa cum unii dintre dumneavoastra au putut remarca.

Pentru persoanele care doresc sa afle informatii despre aceasta boala, despre simptome, despre tratament, atat cat am putut eu sa aflu din diferite surse, dar si despre experienta personala in legatura cu aceasta boala, daca pot ajuta cu orice la randul meu, va rog sa imi scrieti pe adresa de e-mail : dinucristina8223@yahoo.com.

O sa va pun la dispozitie, pentru inceput, in cel mai scurt timp,  link-uri ale unor pagini web cu continut medical. Din pacate, sunt in limba engleza majoritatea, de aceea va stau la dispozitie, in masura in care acestea nu sunt suficiente. Voi incerca, atat cat timpul imi va permite, sa postez materiale traduse ce contin informatii detaliate, culese din sursele la care eu am avut acces si din care m-am documentat.

Cu recunostinta,

Cristina

Categories: 5. ARHIVA POSTARI Tags: